Serus Renault Sniper Koyo Loctite Skf Aim Unior Dacia Lucky Xeramic

EU-CIK-FIA KF3 Alex Palou (CRG/BMB) primul leadear

29.04.2012. La Varennes s-a incheiat prima etapa a Europenelor de KF3 rezervata juniorilor cu varste intre 13 si 15 ani . Prima cursa a fost castigata de englezul George Russell (Intrepid/Vortex) intr-o maniera de mare campion , pe pozitia secunda sosind francezul Dorian Boccolacci (Intreprid/TM) .

In cea de a doua cursa a primilor 34 din totalul de 105 piloti participanti a fost influentata de o mare busculada creata in primul viraj , beneficiari fiind spaniolul Alex Palou (CRG/BMB) care a si castigat mansa si romanul Marcu Dionisios (TopKart/TM) care a venit pe pozitia secunda . Surpiza majora a fost disparitia din top ten a multor favoriti , printre care si a englezului George Russell , datorita haosului (cuvant folosit in comunicatul oficial CIK) creat in primul viraj de dupa start .

Vezi comunicat CIK- AICI

Vezi sectiune Media AICI - HERE

PalouALEX PALOU (Spania) - CRG BMB

Clasamentul provizoriu dupa prima runda

1. A. Palou (ESP/CRG-BMB), 38 puncte

2. G. Russell (GBR/Intrepid-Vortex), 25

3. D. Boccolacci (FRA/Intrepid-TM), 25

4. M. Dionisios (RU/Top Kart-TM), 20

5. M. Kodric (HRV/FA Kart-Vortex)

6. S. Ferrucci (USA/Energy-TM)

7. D. Ticktum (GBR/Zanardi-Parilla)

8. A. Bonduel (BEL/Kosmic-Parilla)

9. A. Gill (GBR-SWRD-Parilla)

10. N. Aston (GBR/Intrepid-TM)

Celalalt roman Petrut Florescu (Zanardi/Parilla) a terminat pe locul 20 in cursa B rezervata pilotilor clasati in mansele de calificare pe pozitiile 34-68

Inca o dovada a inconsecventei deciziilor CIK-FIA este prezenta in Campionatul European de KF3 a unor piloti din SUA si Canada , probabil justificata prin jocul alba/neagra al eliberarii licentelor internationale .