Serus Renault Sniper Koyo Loctite Skf Aim Unior Dacia Lucky Xeramic

Matei Mihaescu in fruntea Comisiei Nationale de Karting

Matei Mihăescu, cel mai tânăr Maestru al Sportului, în fruntea Comisiei Naţionale de Karting

Matei

Consiliul Federal al FRAS a aprobat numirea domnului Matei Mihăescu în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Karting.

Remarcat încă de la primele sale evoluţii, Matei Mihăescu şi-a desăvârşit o carte de vizită care-l recomandă în rândul şefilor de promoţie ai kartingului românesc. Palmaresul său cuprinde titlurile de campion naţional cucerite în intervalul 2002 - 2007, însă confirmarea valorii sale avea să fie probată de cele trei locuri I obţinute la ediţiile 2004-2006 ale Campionatului european zonal de sud-est.

La numai 28 de ani, Matei Mihăescu este cel mai tânăr Maestru al Sportului din toate disciplinele sportului cu motor pe patru roți din țara noastră, iar acum, prin această numire, a devenit cel mai tânăr preşedinte al unei Comisii Naționale a FRAS.

"Cred că decizia conducerii FRAS este inspirată. Matei a acumulat o experiență de necontestat, atât ca pilot, cât şi ca manager. Kartingul evoluează zilnic, atât din punct de vedere tehnic, cât şi ca reglementări. De aceea generația învechită din țara noastră ar trebui să urmeze acest exemplu şi să predea ştafeta, să predea comenzile acestui sport, noii generații. Îl voi susține pe Matei, nu doar pentru că e fiul meu, ci pentru că e tânăr, are o serie de contacte în lumea motorsportului mondial, poate aduce astfel un suflu nou şi o abordare modernă a problemelor kartingului românesc." a declarat Bogdan Mihăescu, fost pilot de circuit şi viteză în coastă, în prezent tehnician cu multă experiență în karting şi manager al CRG România.

Notabile au fost şi participările pe monoposturi, între 2006 şi 2008, din Formula Master Renault 2.0, curse care i-au oferit prilejul pilotului român să concureze pe celebrele circuite de la Magny Cours, Hockenheim, Estoril, Monza, Imola şi Brands Hatch.

Cum dragostea dintâi nu se uită, Matei Mihăescu a revenit în karting în cadrul etapelor de la Amckart din Campionatul Naţional de Karting Dunlop 2011-2012. S-a duelat spectaculos la clasa regină KZ cu bulgarul Vladimir Arabadjev într-o cursă memorabilă, care a ridicat tribunele în picioare.

Numirea lui Matei Mihăescu la conducerea Comisiei Naţionale de Karting s-a făcut pe baza palmaresului de excepție, a calităţilor sale de manager, precum şi a notorietății dobândite în motorsportul continental.