Serus Renault Sniper Koyo Loctite Skf Aim Unior Dacia Lucky Xeramic

Sedinta Comisiei Internationale de Karting (CIK)

Comisia de Karting din cadrul FIA , a avut o sedinta la Paris in data de 08.02.2012 , la cererea ASN-ului italian (CSAI) , la care s-au discutat diverse propuneri care urmeza sa fie prezentate la urmatoarea reuniune a Consiliului Mondial al sporturilor cu motor .

Cea mai importanta problema discutata a fost o cerere a majoritatii constructorilor italieni pe care acestia o solicita inca din 2010 , care se refera la reducerea costurilor foarte ridicate ale motoarelor KF , necesitand din partea fabricantilor investitii mari . S-a mai cerut  deasemenea si simplificarea procedurilor de verificare ale acestor motoare , cerinte de care FIA nu a tinut seama pana acum cu consecinta reducerii drastice a numarului de concurenti la toate nivelele competitionale .

Oare autoritatea sportiva nationala din Romania , ACR-FRK ne va informa candva despre toate aceste aspecte din kartingul mondial cu consecinte importante si la noi , sau este interesata doar de plimbari la Paris sau Geneva , de obtinerea de finantari de la ANST , deci din banii contribuabililor si de majorarea taxelor de inscriere la competitiile interne .

Pentru cei interesati de mai multe detalii VEZI AICI